19 Δεκέμβριος, 2018 05:12

Breaking News

Άγιο Όρος: «Πριγκιπικό» ενδιαφέρον για την αναστήλωση της Μονής Χιλανδαρίου

Άγιο Όρος: «Πριγκιπικό» ενδιαφέρον για την αναστήλωση της Μονής Χιλανδαρίου
NANOS
Eνδιαφέρον πρίγκιπα Καρόλου για την αναστήλωση της Μονής Χιλανδαρίου στο Άγιο ΌροςΟ πρίγκιπας Κάρολος συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Βελιγράδι με τον Πατριάρχη των Σέρβων κ. Ειρηναίο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα διαθρησκευτικής συνεργασίας.

Ο διάδοχος του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου ενημερώθηκε και για τις εργασίες αναστήλωσης της Μονής Χιλανδαρίου στο Άγιο όρος. Είναι γνωστό ότι ο πρίγκιπας Κάρολος έχει διαθέσει 650.000 στερλίνες για την αναστήλωση της σερβικής Μονής που είχε καταστραφεί από πυρκαγιά το 2004.

Κατά την συζήτηση με τον Πατριάρχη των Σέρβων για την πορεία του έργου αναστήλωσης της Μονής Χιλανδαρίου κλήθηκε να συμμετάσχει και ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι Κωνσταντίνος Οικονομίδης.

Ο πρίγκιπας Κάρολος μετά την συνάντηση με τον Πατριάρχη των Σέρβων επισκέφθηκε και τον ναό του Αγίου Σάββα που είναι ένας από τους μεγαλύτερους ορθόδοξους ναούς στα Βαλκάνια και επέδειξε έντονο ενδιαφέρον για την πορεία των εργασιών εικονογράφησης.

Στις πέντε τοπική ώρα το απόγευμα ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγος του Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα ήπιαν το καθιερωμένο εγγλέζικο τσάι στο βασιλικό παλάτι προσκεκλημένοι του πρίγκιπα Αλεξάνδρου της Σερβίας και της Ελληνίδας συζύγου του, Αικατερίνης.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου και η σύζυγός του πραγματοποιούν από χθες διήμερη επίσκεψη στη Σερβία στο πλαίσιο περιοδείας στα δυτικά Βαλκάνια.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, 14:30

Περισσότερα εδώ

Related posts